Voda je nezbytná pro správné fungování našeho organismu. Vědci tvrdí, že bychom měli vypít alespoň 2 litry vody denně. Práce při výrobě nápojů vytváří zvláštní epidemická rizika vzhledem k přímému kontaktu s produktem adresovaným širokému okruhu odběratelů. Ačkoli je výroba nápojů do značné míry automatizovaná, je nutné přísně dodržovat předpisy BOZP, které chrání nejen zaměstnance, ale také spotřebitele.
Nedodržování předpisů BOZP v odvětví výroby nápojů může vést k vážným hygienickým i právním následkům.
ČEMU JE TŘEBA VĚNOVAT POZORNOST?
Při výběru rukavic pro pracovníky zaměstnané v odvětví výroby nápojů je třeba klást důraz především na délku rukavic – vhodné rukavice budou prodlouženou variantou standardních rukavic a měly by měřit více než 24 cm. To zabrání styku kapalin s kůží rukou. Kromě toho je dobré věnovat pozornost textuře rukavic, která může zlepšit úchop ve vlhkém prostředí. Nezbytný je rovněž certifikát pro styk s potravinami.
Pamatujme také na dodržování standardů BOZP a ochranu jiných části našeho těla tím, že zvolíme vhodnou kombinézu, ochrannou roušku a čepec.
IDEÁLNÍ RUKAVICE PRO NÁPOJOVÝ PRŮMYSL BY MĚLY MÍT PĚT ZÁKLADNÍCH VLASTNOSTÍ:
-
Food Contact Material a s parametry, které vyhovují normám EU a standardům ISO
-
snadné navlékání a pevný úchop ve vlhkém prostředí
-
nealergický materiál
-
být bez pudrového přípravku
-
vysoký pracovní komfort, který zároveň zajistí bezpečnost uživatele
Zdroj: Mercator Medical