Při práci v restauraci je nutné používat vhodné osobní ochranné prostředky. Rukavice musí mít příslušná osvědčení a certifikáty pro styk s potravinami. Všechny postupy byly popsány v právních předpisech a podléhají přísné kontrole příslušných orgánů.
ČEMU JE TŘEBA VĚNOVAT POZORNOST?
Rukavice určené pro styk s potravinami se dokonale osvědčí v gastronomii a v potravinářském průmyslu. Rukavice společnosti Mercator získaly označení podle nařízení EU č. 1935/2004 a také certifikáty pro styk s potravinami na území Itálie a Francie – zemí s nejpřísnějšími předpisy upravujícími schvalování rukavic k použití v potravinářském průmyslu.
Náročné požadavky na gastronomii vyplývají především z rizika výskytu otrav, jejichž zdrojem jsou bacily přenášené mezi produkty, ale také mikroorganismy původem od personálu. Nerespektování hygienických postupů může mít právní následky, proto je jejich dodržování v restauraci prioritní otázkou.
IDEÁLNÍ RUKAVICE URČENÉ PRO PRÁCI V RESTAURACI BY MĚLY MÍT TŘI ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI:
-
komfort při práci ve vlhkém a mastném prostředí
-
snadné navlékání na vlhké ruce
-
dobrý úchop
Zdroj: Mercator Medical