Konzumace mléčných výrobků je důležitou součástí každodenní stravy. Mléčné výrobky dodávají organismu vápník a vitamín D3, a také proto jejich spotřeba rok od roku stoupá.
Pro pracovníky mlékárenských podniků je zásadní otázkou ochrana rukou pomocí vhodně zvolených ochranných rukavic, které mají certifikát pro styk s potravinami. Všechny rukavice v nabídce Mercator tento certifikát mají. Dodržování základních pravidel BOZP umožní ochránit pracovníky před nebezpečím, které je může potkat při práci v mlékárenském podniku.
ČEMU JE TŘEBA VĚNOVAT POZORNOST?
Pracovníkům v mlékárenských podnicích doporučujeme především rukavice s dlouhou manžetou. Díky ní se snadno vyhnou nežádoucímu kontaktu kůže s danou látkou. Nejdelší rukavice v nabídce Mercator mají délku přes 300 mm.
Je dobré se podívat také na texturu rukavic, která může zlepšit úchop i ve vlhkém či mastném prostředí.
Kromě toho je při práci v mlékárenském podniku nezbytná ochrana vlasů vhodným čepcem a používání hygienického pláště, který chrání před znečištěním jak pracovníka, tak potravinářský produkt.
IDEÁLNÍ RUKAVICE PRO MLÉKÁRENSKÝ PRŮMYSL BY MĚLY MÍT ČTYŘI ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI:
-
materiál a parametry vyhovující požadavkům stanoveným v normách EU a standardech ISO
-
maximální odolnost proti mechanickému poškození
-
snadné navlékání a pevný úchop i v mastném a vlhkém prostředí
-
vysoký pracovní komfort, který zároveň zajistí bezpečnost uživatele
Zdroj: Mercator Medical