Mlékárenský průmysl

Konzumace mléčných výrobků je důležitou součástí každodenní stravy. Mléčné výrobky dodávají organismu vápník a vitamín D3, a také proto jejich spotřeba rok od roku stoupá.

Pro pracovníky mlékárenských podniků je zásadní otázkou ochrana rukou pomocí vhodně zvolených ochranných rukavic, které mají certifikát pro styk s potravinami. Všechny rukavice v nabídce Mercator tento certifikát mají. Dodržování základních pravidel BOZP umožní ochránit pracovníky před nebezpečím, které je může potkat při práci v mlékárenském podniku.

ČEMU JE TŘEBA VĚNOVAT POZORNOST?

Pracovníkům v mlékárenských podnicích doporučujeme především rukavice s dlouhou manžetou. Díky ní se snadno vyhnou nežádoucímu kontaktu kůže s danou látkou. Nejdelší rukavice v nabídce Mercator mají délku přes 300 mm.

Je dobré se podívat také na texturu rukavic, která může zlepšit úchop i ve vlhkém či mastném prostředí.

Kromě toho je při práci v mlékárenském podniku nezbytná ochrana vlasů vhodným čepcem a používání hygienického pláště, který chrání před znečištěním jak pracovníka, tak potravinářský produkt.

IDEÁLNÍ RUKAVICE PRO MLÉKÁRENSKÝ PRŮMYSL BY MĚLY MÍT ČTYŘI ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI:

  • materiál a parametry vyhovující požadavkům stanoveným v normách EU a standardech ISO

  • maximální odolnost proti mechanickému poškození

  • snadné navlékání a pevný úchop i v mastném a vlhkém prostředí

  • vysoký pracovní komfort, který zároveň zajistí bezpečnost uživatele


Zdroj: Mercator Medical

Najdete nás i na MALL.CZ